Shiatsu

Shiatsu is een Chinese behandelmethode en betekent letterlijk vingerdruk; shi = vinger, atsu = druk.

Bij Shiatsu geef je druk met handpalm en duim op acupunctuurpunten op de energiebanen (meridianen). Daardoor worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen in het lichaam. Doordat je bloedcirculatie en energie beter gaat stromen ervaar je letterlijk meer ruimte in je lichaam.

Het voorkomt, vermindert of herstelt lichamelijke en emotionele klachten, het versterkt je immuunsysteem en je voelt je energieker.

Shiatsu stimuleert het zelf-genezend vermogen van het lichaam en werkt ontspannend en verzachtend.

Shiatsu behandeling

Shiatsu is een zachte en vriendelijke manier om je lichaam te laten ontspannen.
Door gebruik te maken van zachte technieken en aanrakingen kan het lichaam zich ontspannen en ontdoen van o.a. stress, vermoeidheid etc. Een ontspannen lichaam zorgt voor een mentale ontspanning.

Een Shiatsu behandeling werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam. Je hoeft (nog) geen klachten te hebben om een Shiatsu behandeling te ondergaan.

Tijdens de behandeling kan het zijn dat ik ook gebruik maak van andere technieken zoals cupping, moxa of Japanse acupunctuur. Dit is afhankelijk van je klacht.

Omdat we altijd maar doorgaan is het het goed om even stil te staan. Een moment tijd voor jezelf nemen. Even niets doen.

Intake

Bij de eerste afspraak beginnen we met een intakegesprek. Wat zijn de klachten, hoe is je leef-/eetpatroon etc?
Daarna voel ik de pols en de reflexzones op de buik. Ook bekijk ik de tong om zo tot een compleet beeld te komen.

Een behandeling voor Shiatsu therapie duurt ca 50-60 minuten. Houd er tijdens de eerste keer rekening mee dat de afspraak ca 1,5 uur duurt i.v.m. de intake. De vervolgbehandelingen duren ca 50-60 minuten en starten met een korte evaluatie.
Shiatsu therapie wordt gedeeltelijk vergoed als je een aanvullende verzekering hebt voor alternatieve geneeswijze.

Elke behandeling doet iets voor je. Hoe snel een klacht vermindert of wordt verholpen, is ook afhankelijk van je algehele conditie op dat moment.
Bij een chronische klacht zullen er meer Shiatsu therapeutische behandelingen nodig zijn dan bij een acute klacht. Bij een acute klacht heb je ca 3-5 therapeutische behandelingen nodig.

De behandelingen zijn zacht en zijn voor iedereen toegankelijk.

Kleding

Shiatsu wordt gegeven over de kleding heen. Zorg voor makkelijk zittende kleding (bijv.: joggingbroek, t-shirt) en (graag droge en schone) sokken.
Riem en sieraden vraag ik je af te doen voor de behandeling.

Quote

Denk eens in energie:
Wat voedt mij?
Wat eet mij op?