Japanse Behandeltechniek

Als aanvulling op de Shiatsu therapie werk ik ook met Japanse behandeltechnieken en dan met name de Japanse acupunctuur. Hiervoor gebruik ik de kleinste naalden die ca 2 á 3 mm je huid in gaan.

Daarnaast maak ik, indien nodig, ook gebruik van verblijfsnaalden, tigerwarmer, Moxa en/of Moxapijp, afhankelijk van de klacht.

De diagnose wordt op dezelfde manier gesteld als bij Shiatsu: middels hara diagnose. Door verschillende zones op je buik (de hara) te voelen, geef je aan of dat een zone pijnlijk is of niet. Volgens protocol zet ik naalden op acupunctuurpunten waardoor stagnaties opgelost worden en bloed en qi (energie) weer vrij kunnen stromen. Na het zetten van de naalden voel ik weer je buik. Je kunt dan zelf voelen dat de zone zachter c.q. minder pijnlijk is geworden.

Sommige klachten verdwijnen sneller door te beginnen met de Japanse behandeltechnieken. Daarna ga ik verder met de Shiatsu therapie.

Het kan zijn dat je ook iets voelt. Meestal is dat warmte of tintelingen op bepaalde plekken. Dit is een teken dat de energie weer stroomt!

Klachten kunnen na een behandeling al minder zijn, maar vaak zijn meerdere behandelingen nodig. Dit plannen we in overleg.

Klachten die je met Japanse behandeltechniek goed kunt behandelen zijn o.a.: bloedstagnatie, immuunsysteem, bijnieruitputting, suikerhuishouding, behandelen van littekens en gynaecologische problemen.

Littekens ontstoren

Bijna iedereen heeft wel een of meerdere littekens van een val of van een operatie. Meestal heb je daar geen last, maar het kan wel je systeem door de war brengen. Als een litteken pijnlijk is bij aanraken, dan betekent dit dat het litteken nog stoort.

Littekens kunnen flinke verstoringen in het lichaam veroorzaken zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Een litteken kan het genezingsproces vertragen, het vermindert de doorbloeding en verandert het energie systeem omdat energie(qi) en bloed stagneren in de meridiaan.

Een vrouw kan na een keizersnede meer last krijgen van haar rug omdat de banden aan de voorzijde ‘doorgesneden’ zijn. Het litteken kan er aan de buitenkant mooi uitzien, maar het dieperliggende weefstel kan nog niet goed genezen zijn. Waardoor je stagnatie krijgt van bloed en energie.

Een navelpiercing kan vruchtbaarheidsproblemen geven.

Vaak zijn het klachten waar je zelf niet de link legt met een litteken. Ook oude littekens kun je nog ontstoren.

Gelukkig is er iets aan te doen!

Bloodletting

Bloodletting is een techniek waarbij je donkere adertjes op je lichaam kunt verminderen c.q. verwijderen. Deze adertjes noemen wij ‘spiders’. Het ziet er uit als een spinnenweb.

Vaak zijn dit kleine donkere (paarse) adertjes. Hierin zit dood bloed. Dood bloed stagneert, waardoor je een soort van spinnenweb ziet. Meestal zie je dit op enkels en benen. Maar kan ook op de rug voorkomen.

Door een klein prikje te zetten kan het ‘dode’ bloed er uit en verdwijnt de paarse kleur. Door gebruik te maken van cups kan je meer bloed er uit te halen, mocht dit nodig zijn.

 

Contra-indicatie:

Een spatader is iets anders en mag niet geprikt geworden.

Er mag ook niet geprikt worden bij: hemofilie, bloedverdunners, lage bloeddruk, hartklachten, embolie, terminale fase van kanker.