Shiatsu

Shiatsu is een Chinese behandelmethode en betekent letterlijk vingerdruk; shi = vinger, atsu = druk.

Bij Shiatsu geef je druk met handpalm en duim op acupunctuurpunten op de energiebanen (meridianen). Daardoor worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen in het lichaam. Doordat je bloedcirculatie en energie beter gaat stromen ervaar je letterlijk meer ruimte in je lichaam.

Het voorkomt, vermindert of herstelt lichamelijke en emotionele klachten, het versterkt je immuunsysteem en je voelt je energieker.

Shiatsu stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt ontspannend, verzachtend en preventief.

Intake

Bij de eerste afspraak beginnen we met een intakegesprek. Wat zijn de eventuele klachten, hoe is je leefpatroon etc?
Daarna voel ik de pols en de reflexzones op de buik. Ook bekijk ik de tong om zo tot een compleet beeld te komen.
Een shiatsu behandeling duurt ca 50-60 minuten. Houd er tijdens de eerste afspraak rekening mee dat de afspraak ca 1,5 uur duurt i.v.m. de intake. De vervolgbehandelingen duren ca 50-60 minuten en starten met een korte evaluatie.

Elke behandeling doet iets voor je. Maar hoe snel een klacht wordt verminderd of verholpen is ook afhankelijk van de conditie van het lichaam op dat moment. Bij een chronische klacht zullen er meer behandelingen nodig zijn dan bij een acute klacht. Bij een acute klacht heb je ca 3-5 behandelingen nodig.

Een shiatsu behandeling werkt ook preventief, dus je hoeft (nog) geen klachten te hebben om een shiatsu behandeling te ondergaan.

Kleding

Shiatsu wordt gegeven over de kleding heen. Zorg voor makkelijk zittende kleding (bijv.: joggingbroek, t-shirt) en (graag droge en schone) sokken.
Riem en sieraden vraag ik je af te doen voor de behandeling.