Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een zachte en vriendelijke manier om je lichaam te laten ontspannen.
Door gebruik te maken van zachte technieken en aanrakingen van de huid kan het lichaam zich ontspannen en ontdoen van o.a. stress, vermoeidheid etc. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor een mentale ontspanning.

Het verschil tussen een ontspanningsmassage en sportmassage is dat een ontspanningsmassage niet als doel heeft je dieper gelegen spieren te herstellen, maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.

Een ontspanningsmassage is ook fijn als je geen fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die opgebouwd zijn weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Omdat we altijd maar doorgaan is het het goed om even stil te staan. Een moment tijd voor jezelf nemen. Even niets doen.